veranderproject op reis journey verandermanagement agile verbeteringDe introductietraining verandermanagement legt een basis voor verandering in organisaties met mensen. Deze training verzorg ik als partner van het voormalige samenwerkingsverband veranderproject.nl, de menselijke maat in veranderen.

Verandering in organisaties, met mensen

De training wordt onderbouwd met klassieke en moderne theorie en met onze eigen ervaring:

 1. Wat maakt een project tot een verandering?: de onderdelen en eigenschappen die horen bij een verandertraject.
 2. Verander manifesto: vier stellingen die het uitgangspunt vormen voor onze aanpak in verandermanagement.
 3. De psychologie van mensen die veranderen en een veranderaanpak die daar recht aan doet.
 4. Leiderschap naar menselijke maat: wat is nodig voor leiderschap in een verandering? Geen leider zonder volgers. We gaan in op hoe leiderschap en volgerschap elkaar kunnen versterken.
 5. Coaching leidt er soms toe dat de verantwoordelijkheid voor een oplossing wordt gelegd bij de coach. Wij gaan oefenen met een vorm van coaching die het principe volgt van ‘eigenaarschap is leiderschap’: proces advisering.
 6. De dynamiek van organisaties en de complexiteit van verandertrajecten. Waarom simpele oplossingen vaak niet werken in een organisatiecontext, soms zelfs contraproductief zijn, en wat dan wel kan werken.
 7. Project Management aspecten van veranderprojecten: de kracht van Agile projectmanagement in veranderprojecten

De introductietraining behandelt alle onderdelen op hoofdlijnen. Vervolgtrainingen bieden onderbouwing voor het begrijpen, begeleiden en organiseren van veranderingen, en praktische oefeningen waarin je de essentie van veranderingen zelf ervaart.

Wat levert de introductietraining verandermanagement op

 • Inzicht in de psychologische aspecten van veranderen
 • Inzicht in aspecten van een verandering zoals leiderschap en organisatiedynamiek
 • Mogelijkheid de onderbouwing van je keuze verder te verdiepen met theorie en oefening
 • Begrip van de kracht van Agile projectmanagement in verandertrajecten.

Onze aanpak

Veranderproject.nl ontwikkelt een leergang verandermanagement voor projectmatig veranderen in de IT. In de leergang bieden we je theorie van het veranderen en laten je het veranderen zelf ervaren!!

Zo laten we je bijvoorbeeld ervaren dat ook als ieder goede bedoelingen heeft, partijen (Business, IT, externe leverancier) toch tegenover elkaar kunnen komen te staan. We behandelen de theoretische inzichten hierachter, zodat je die – indien van toepassing –  in je eigen situatie kunt gebruiken om te verbeteren. Ook laten we zien hoe een verandering projectmatig aangepakt kan worden, ondanks dat een verandering zich niet laat plannen.

Veranderproject bied je de theorie van veranderen, én laat je het veranderen zelf ervaren! We zetten graag met jou ‘onze voeten in de modder’ en gaan onderweg. Om dit te bereiken zijn onze trainingen interactief, en gebruiken we b.v.  gaming om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen.

Verder benutten we de sociale media voor het delen van kennis en ervaring, op veranderproject.nl, en in de LinkedIn groep veranderproject (exclusief voor onze cursisten).

Praktische informatie

Deze training wordt aangepast aan de specifieke situatie en behoeften van jou organisatie.

Duur: van 2 uur tot 1 dag.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze of een van mijn andere workshops of trainingen voor je bedrijf, afdeling of team, neem dan contact met mij op.

 +31 6 2901 3863
 [email protected]
 Ben Linders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.