Agile RetrospectiveDeze workshop in uw bedrijf? Vraag hem aan!

Agile oogt eenvoudig, maar het invoeren van Agile in organisaties gaat niet altijd even soepel. Het is een leerproces, waarbij regelmatig reflecteren en bijstellen essentieel is om goede resultaten te bereiken. Waardevolle Agile Retrospectives bieden een oplossing voor succesvolle agile transformaties op alle niveaus in de organisatie.

Retrospectives helpen je om Agile Practices effectief toe te passen en je teams continu te verbeteren. Scrum masters en Agile coaches halen met behulp van een toolbox met retrospective oefeningen meer uit teams, en zorgen voor blije medewerkers.

Deze workshop wordt ook gegeven in het Engels: Workshop Valuable Agile Retrospectives.

Waarom Retrospectives?

Agile Retrospectives helpen teams om continu te verbeteren. Aan het eind van iedere iteratie wordt gereflecteerd om te leren wat er goed gaat en wat beter kan, en om in de volgende iteratie verbeteracties uit te voeren.

Deze workshop is bedoeld voor:

  • Retrospective facilitators
  • Agile coaches
  • Scrum masters & team leden
  • Team, product of project managers
  • Iedereen die te maken heeft met retrospectives

In deze workshop leer je om Agile zelf-analyses en readiness checks te doen en Retrospectives toe te passen om meer Agile en Lean te worden.

Retrospective oefeningen

De beste manier om retrospectives te leren is door ze te ervaren en ze zelf te doen. In de workshop doe je meerdere Agile iteraties met telkens een andere retrospective oefening. Je kunt b.v. kiezen uit:

Naast de diverse oefeningen leer je het “waarom” en “wat” van retrospectives en de business value en de voordelen die retrospectives brengen. Je krijgt veel tips en adviezen voor het introduceren en verbeteren van retrospectives.

Toepassen en verbeteren

Voor het welslagen van retrospectives zijn er twee dingen noodzakelijk: duidelijke doelen (waarom doe je retrospectives?) en ervaren facilitators (Scrum Masters en/of Agile Coaches).

In de workshop leer je hoe retrospectives toe te passen in je eigen organisatie. Hoe zorg je voor facilitatoren die met een toolbox vol retrospective oefeningen in staat zijn om retrospectives te doen waar teams wat aan hebben? Zodat ze bijdragen aan de doelen en resultaten van je organisatie!

Wat levert de workshop Waardevolle Agile Retrospectives op

  • Inzicht in het waarom en hoe van continu verbeteren, en hoe retrospectives daaraan bijdragen
  • Kennis over de voorwaarden voor het doen van retrospectives en het creëren van een veilige omgeving om retrospectives te doen
  • Oefeningen waarmee je effectief en efficiënt retrospectives kunt doen
  • Diverse manieren om retrospectives toe te passen en het gebruik ervan continue te verbeteren
  • Hoe kun je retrospectives borgen en schalen in de organisatie om ze op alle niveaus te kunnen gebruiken

Bij deze workshop krijg je naar keuze het Nederlandstalige ebook Waardevolle Agile Retrospectives of het Engelstalige ebook Getting Value out of Agile Retrospectives gratis.

Praktische informatie

Deze workshop wordt aangepast aan de specifieke situatie en behoeften van jouw organisatie.

Duur: van 1 dagdeel tot 2 dagen

Meer informatie

Wil je meer weten over deze of een van mijn andere workshops of trainingen voor je bedrijf, afdeling of team, neem dan contact met mij op.

s +31 6 2901 3863
 [email protected]
 Ben Linders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.