continu verbeterenVerbetering is noodzakelijk voor software ontwikkel organisaties. In de praktijk blijkt het lastig om dat te doen. Het lukt vaak niet om de veranderingen te borgen en te zorgen voor blijvend resultaat. Dat is jammer, en ook niet nodig: verbeteren kan en moet anders.

Effectieve verbetering bereik je niet met een eenmalig verbetertraject. Het is een continu proces, in kleine stapjes op weg naar meer resultaten: kortere levertijden, hogere velocity of producten die beter voldoen aan de wensen van de gebruikers, met minder fouten. Continu verbeteren met Agile zorgt voor tevreden klanten, stakeholders en medewerkers!

Waar staan we nu

Een goede analyse van de huidige situatie helpt om te kunnen verbeteren. Het zorgt voor een gezamenlijk en gedragen beeld van waar jullie nu staat, en geeft inzicht wat er moet veranderen en waarom.

In deze workshop leer je diverse Agile analyse technieken zoals retrospectives, Agile zelf-analyse en readiness checks en root cause analysis. Je ervaart hoe de technieken werken, en ziet waar en wanneer je ze effectief toe kunt passen.

Dat doen we de volgende keer anders!

De kracht van Agile is dat je in iedere sprint kunt verbeteren. In kleine maar effectieve stappen op weg naar een beter resultaat. Met betrokken (en blije) medewerkers, immers zij bepalen en bewandelen de weg naar verbetering.

In de workshop ervaar je de valkuilen bij verbetering en leert je de gouden regels voor Agile verbetering met blijvende resultaten.

Benut je sterktes

Veel verbetertrajecten kijken vooral naar wat er niet goed gaat, en denken dat te gaan veranderen. Maar je kunt ook kijken naar wat er wel goed gaat, dmv Oplossingsgericht Werken. Voor continu verbeteren is het vaak effectiever om sterktes te benutten. B.v. door het betrekken van medewerkers bij de verandering, en door ruimte te geven voor zelf-organisatie. Verbeteren door te veranderen vanuit je sterktes, da’s anders!

Deze workshop laat je ervaren hoe je verbeteringen zichtbaar kunt maken. Daardoor zijn ze in te passen in de dagelijkse werkzaamheden, en kun je beheerst continu verbeteren.

Wat levert de workshop continu verbeteren op

  • Inzicht in het waarom en hoe van verbeteren
  • Technieken waarmee je de huidige situatie in kaart kunt brengen
  • Hulpmiddellen om verbetering zichtbaar en beheersbaar te maken
  • Een Agile aanpak voor continue verbetering.

Praktische informatie

Deze workshop wordt aangepast aan de specifieke situatie en behoeften van jou organisatie.

Duur: van 1 dagdeel tot 2 dagen

Meer informatie

Wil je meer weten over deze of een van mijn andere workshops of trainingen voor je bedrijf, afdeling of team, neem dan contact met mij op.

 +31 6 2901 3863
 [email protected]
 Ben Linders

No tags for this post.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.