Ben Linders: Trainer / Coach / Adviseur / Auteur / Spreker

Ben Linders is een onafhankelijke adviseur in Agile, Lean, Kwaliteit, en Continue Verbetering. Auteur van Getting Value out of Agile RetrospectivesWaardevolle Agile RetrospectivesWhat Drives Quality en Continuous Improvement. Creator van de Agile Self-assessment Game en Agile Zelfevaluatie Kaarten.

Ik help organisaties om effectiever software te ontwikkelen.

Neem contact op voor mijn diensten.

Nederlandstalige Boeken en Games van Ben Linders

Mijn boeken en games zijn in vele talen vertaald om mijn kennis en ervaring met mensen over de hele wereld te delen. Op deze pagina vindt je alle Nederslandstalige edities en een overzicht van workshops en trainingen die ik in Nederland en België verzorg.

Alle Nederlandstalige producten

Agile Zelfevaluatie Kaarten

De Agile Zelfevaluatie Kaarten kunnen door teams en organisaties worden gebruikt om zelf hun agility te beoordelen.

Met deze game kunnen teams ontdekken hoe agile ze zijn en wat ze kunnen doen om hun agility te vergroten om meer waarde te leveren aan hun klanten en stakeholders.

Agile coaches gebruiken zelfevaluaties in agile transformaties om teams te begeleiden en hen te leren wat agile is en helpen om hun eigen weg te vinden.

De Agile Zelfevaluatie Kaarten is de officiële Nederlandse editie van de Agile Self-Assessment Game (in het Engels).

Waardevolle Agile Retrospectives

Waardevolle Agile Retrospectives is het 1e Nederlandstalige Agile boek voor het faciliteren van retrospectives. Met vele oefeningen, het “wat” en “waarom” van retrospectives, de business value en de voordelen die retrospectives brengen. Tevens praktische tips en adviezen voor het introduceren en verbeteren van retrospectives.

Dit is de Nederlandse uitgave van het succesvolle boek Getting Value out of Agile Retrospectives (Engelstalig). Het boek is vertaald door een agile team van gemotiveerde, professionele en gedreven vrijwilligers: Jelle de Vries, Angelo Hulshout, Sabina Renshof, Douwe Attema, Berend van Duijvenvoorde, Jan Toes en Jacques van Vessem.

Het voorwoord voor dit boek is geschreven door Arie van Bennekum. Arie is voorzitter van het Agile Consortium International en heeft als enige Nederlandse auteur meegewerkt aan het Manifesto for Agile Software Development.

Waar vindt je mijn boeken

Mijn boeken zijn te koop:

Workshops en Conferenties in Nederland en België

Ik help organisaties om kort cyclisch en effectief blijvend te verbeteren. Daarvoor verzorg ik regelmatig workshops en trainingen op het gebied van Agile, Lean, Retrospectives, communicatie en samenwerking, kwaliteit en continue verbetering.

In mijn gerichte workshops krijg je nieuwe inzichten, ervaar je alternatieve werkwijzen en leer je hoe je ze kunt toepassen in je eigen specifieke situatie.

Geplande workshops en evenementen in Nederland en België

Er zijn geen aankomende evenementen.

Geplande online workshops en evenementen 

Eerdere evenementen

Artikelen

 • Bewaken van de eenheid tijdens presentaties: de “ballen” oefening
  In deze gastblog beschrijft Mano Casteleijn een oefening voor het stimuleren van discussies en bewaken van de eenheid tijdens presentaties. Het is een eenvoudige maar krachtige techniek die je ook kunt gebruiken in agile retrospectives.
 • Hoe agile zijn we?
  Om maar met de deur in huis te vallen, agile is niet iets wat je bent of niet bent. Het is een continuüm. Ieder team, organisatie, is agile. De vraag is hoe agile je bent en waar meer agility tot betere resultaten kan leiden.
 • Effectief aanpakken van impediments
  Impediments, ieder agile team krijgt er mee te maken. In dit artikel leg ik uit waarom het effectief aanpakken van impediments van belang is voor agile teams en laat ik zien hoe teams kunnen omgaan met de problemen die zich in hun dagelijkse werk voordoen.
 • Samenwerken in agile teams: Geen functies maar rollen
  Functies vormen vaak een belemmering bij het samenwerken in agile teams. Ze beperken professionals in het oppakken van activiteiten en benadrukken individueel resultaten in plaats van team resultaat. Rollen geven meer flexibiliteit en maken het mogelijk om samen naar een resultaat toen te werken.
 • 5* waarom: pak de oorzaken aan
  5* waarom is een techniek om de grondoorzaken van een probleem te vinden. Door deze grondoorzaken aan te pakken kun je voorkomen dat vergelijkbare problemen in de toekomst optreden.
 • Continue Verbetering met Agile Retrospectives
  Zijn retrospectieves moeilijk, zijn ze lastig om te doen? Nee! Zijn ze waardevol voor teams en organisaties? Jazeker! Het helpt om te weten waarom je retrospectives doet en hoe je ze kunt doen om effectief en continu te verbeteren.
 • Minimal Viable Product en Scrum
  In deze gastblog legt Christiaan Kleczewski uit hoe je met een Minimal Viable Product en Scrum feedback kunt krijgen om het juiste product te ontwikkelen.
 • Lean Startup, leveren waar de klant wat aan heeft
  In dit artikel laat ik zien wat Lean Startup is en hoe je het kunt toepassen. Met daarbij een voorbeeld uit de praktijk: hoe gebruik je Lean Startup om een workshop te geven waar de klant echt wat aan heeft.
 • Een dier doet iets met een mens: 1-Dier Retrospective
  De 1-dier retrospective vergt een ander gebruik van je hersenen waardoor gevoelens zichtbaar en  bespreekbaar worden in het team. Een gastblog van Pieter van der Woude waarin hij zijn variatie op de 1-woord retrospective oefening deelt.
 • Spelvariant voor de Agile Self-assessment Game: Sketching your agile journey
  In deze gastblog beschrijft Berry Kersten onze ervaringen met het spelen van zijn variant “sketching your agile journey” met de Agile Self-assessment Game.

Contact

 +31 6 2901 3863
 [email protected]
 @BenLinders
 Ben Linders
 Ben Linders Consulting
Icons-mini-icon_home Tilburg, The Netherlands