Cover Waardevolle Agile Retrospectives 600-900

Waardevolle Agile Retrospectives is het 1e Nederlandstalige Agile boek voor het faciliteren van retrospectives. Met vele oefeningen, het “wat” en “waarom” van retrospectives, de business value en de voordelen die retrospectives brengen. Tevens practische tips en adviezen voor het introduceren en verbeteren van retrospectives.

Het boek is verkrijgbaar bij:

Waardevolle Agile Retrospectives is een boek voor agile coaches, Scrum masters, project managers, product managers en facilitators die al enige ervaring hebben met retrospectives.

Dit boek is de Nederlandse vertaling van Getting Value out of Agile Retrospectives van Ben Linders en Luis Gonçalves. Het boek is vertaald door een agile team van vrijwilligers.

Het voorwoord voor dit boek is geschreven door Arie van Bennekum. Arie is voorzitter van het Agile Consortium International en heeft als enige Nederlandse auteur meegewerkt aan het Manifesto for Agile Software Development. Voor de Engelstalige editie schreef Esther Derby (co-author of Agile Retrospectives, Making Good Teams Great) het voorwoord.

Met oefeningen voor je persoonlijke retrospective gereedschapskist helpt Waardevolle Agile Retrospectives je om zeer vaardig te worden in het faciliteren van retrospectives met teams om zo meer waarde te creëren.

Lees de Kindle editie op Amazon

Koop dit boek op Leanpub, Amazon, Bol.com, Managementboek of in mijn webshop

Waardevolle Agile Retrospectives eBook Leanpub
Waardevolle Agile Retrospectives op Amazon.nl
Waardevolle Agile Retrospectives eBook Managementboek NL
Waardevolle Agile Retrospectives paperback Managementboek NL
Waardevolle Agile Retrospectives - Webshop Ben Linders

Dit boek is ook beschikbaar op iTunes, Kobo, Scribd, Smashwords, etc.

Wat zeggen lezers van dit boek

Dit is een prima boekje voor coaches en facilitators die gaan starten met retrospectives of voor diegenen die toe zijn aan een nieuwe creatieve aanpak.
Eddy Huisman, Agile Consultant bij Sogeti Nederland

Handig, alles bij elkaar in een boekje. Heb ‘m meteen gedownload. Ben, bedankt!
Mary Beijleveld, Agile Coach en trainer bij VX Company

Luis en Ben komen met een aantal goede ideeën en bruikbare oefeningen voor retrospectives. Laat je als lezer inspireren door hun visie.
Arie van Bennekum, (co-)auteur van het Agile Manifesto

Ik vond het een leuk boekje en heb een van de technieken uit het boek de week erop meteen toegepast 😉
Derk-Jan de Grood, Testing Expert, Agile Consultant

Het boek geeft een beknopt overzicht van nut en noodzaak van het houden van retrospectives. Nuttig!
Cor van Gompel, Manager DevOPs Scrum teams ING

Voor mij als scrum master is dit boek heel fijn. Er wordt in begrijpbare taal uitgelegd hoe je een retrospective waardevol kan maken. De oefeningen zijn voor mij al bekend en pas ik nu toe in de praktijk. Pluspounten: Overzichtelijk, Praktisch toepasbaar.
Remco Duif op bol.com

Na het lezen van dit boek heb ik onmiddellijk twee oefeningen toegepast: automerk en zeester. Beide vond ik heel waardevol. Het helpte ons om als team tot nieuwe inzichten te komen. Door eens een andere retrospective te houden en met een andere blik terug te kijken naar de afgelopen sprint, blijft iedereen geboeid en dit houdt de retrospective waardevol. Ik kan dit boek uitermate aanbevelen omdat het zo praktisch is. Bij ons ligt het binnen handbereik ter voorbereiding van de volgende retrospective. Een compact handboekje met extra inspiratie, zeg maar.
Maikel Vandorpe op Amazon.nl

Indien je in je onderwijsteam aan de slag gaat met Agile en na elke iteratie wil reflecteren over mogelijke verbeteracties, dan is dit boekje uitermate geschikt voor jou. (…) ‘Waardevolle Agile Retrospectives’ is een klein en handig boekje voor iedereen die meer wil halen uit het verbeterproces van studenten.
Luk Schooofs op zijn Agile Onderwijs blog

Aanbevolen voor agile coaches, scrum masters en projectmanagers zodat zij na lezing van dit boekje retrospectives de aandacht kunnen geven die retrospectives verdienen en hun gereedschapskist met een scala aan oefeningen uit te kunnen breiden.
Boek recensie door Henny Portman

Workshops

Agile oogt eenvoudig, maar het invoeren van Agile in organisaties gaat niet altijd even soepel. Het is een leerproces, waarbij regelmatig reflecteren en bijstellen essentieel is om goede resultaten te bereiken. Waardevolle Agile Retrospectives bieden een oplossing voor succesvolle agile transformaties op alle niveaus in de organisatie.

In de workshop Waardevolle Agile Retrospectives leer je hoe je retrospectives kunt toepassen in je eigen organisatie en hoe je retrospective facilitators kunt voorzien van een gereedschapskist met oefeningen zodat ze waardevolle agile retrospectives met teams kunnen doen, die bijdragen aan de doelstellingen en de resultaten van de organisatie.

In de workshop Continu Verbeteren met Agile leer je diverse Agile analyse technieken zoals retrospectives, Agile zelf-analyse en readiness checks en root cause analysis. Je ervaart hoe de technieken werken, en ziet waar en wanneer je ze effectief toe kunt passen.

Tools

In mijn webshop kun je tools, games, en coaching kaarten downloaden waarmee je retrospectives kunt verbeteren:

Valuable Agile Retrospectives op Facebook

Gedetailleerde informatie over dit boek

Auteurs: Luis Gonçalves & Ben Linders
Omvang: 80 bladzijden
Oorspronkelijke titel: Getting Value out of Agile Retrospectives
Afmetingen: 10 x 275 x 199 mm
Gewicht: 149,00 gram
Uitgegeven door Ben Linders Publishing
1e druk 18 augustus 2014
ISBN 10: 9492119056 (Nederlandse editie, paperback)
ISBN 13: 978-9492119056 (Nederlandse editie, paperback)
ISBN 10: 9492119032 (Nederlandse editie, ebook)
ISBN 13: 978-9492119032 (Nederlandse editie, ebook)
Vertaald naar NederlandsEspañolFrancaisJapaneseItalianoChineseRussian, Polish, Greek.

Over de auteurs

De auteurs Ben Linders en Luis Gonçalves zijn beide actieve bloggers op www.benlinders.com en lmsgoncalves.com. Op onze blogs delen we onze ervaringen over verschillende agile en lean onderwerpen, waaronder die met retrospectives.

Bloggen is een plezierige en waardevolle manier om onze kennis te delen. Het commentaar dat wij op onze blogs ontvangen waarderen wij zeer en het is fijn om de ervaringen van mensen met onze tips, oefeningen en adviezen te horen.

Veel lezers hebben ons verteld dat zij onze blogs waardevol vinden. We hebben nagedacht over hoe wij dingen makkelijker konden maken door het schrijven van een boek over een specifiek onderwerp – een boek met praktische informatie dat eenvoudig meegenomen en gebruikt kan worden in het dagelijkse werk. Deze gedachten resulteerde in het maken van een boek over agile retrospectives.

Door de jaren heen hebben wij zelf veel verschillende retrospectives uitgevoerd. We denken dat het helpt als je een eigen persoonlijke gereedschapskist ontwikkelt met retrospective oefeningen.

Wij zijn erg vereerd met de voorwoorden van Esther Derby en Arie van Bennekum. Samen met ons hebben velen het “waarom” en het “hoe” van retrospectives geleerd met het boek Agile Retrospectives: Making Good Teams Great dat Esther samen met Diana Larsen schreef. Arie is een van auteurs van het Manifest voor Agile Software Ontwikkeling. Als voorzitter van het Agile Consortium International draagt hij bij aan het delen van kennis en ervaringen met agile tussen organisaties, die dat kunnen gebruiken om zich continu te verbeteren.

Wij danken InfoQ voor het publiceren van het mini-boek Getting Value out of Agile Retrospectives. Dat heeft ons geholpen om een wereldwijd publiek te bereiken van gepassioneerde professionals die betrokken zijn in de adoptie van agile werken.

Tenslotte willen wij alle mensen bedanken die hun tijd geïnvesteerd hebben in het lezen en becommentariëren van onze blogs. Jullie feedback heeft ons geholpen in het vergroten van ons begrip over het onderwerp waarover wij schreven en het maakt het voor ons de moeite waard om te blijven bloggen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.