Boek: Scrum voor Managers

Scrummen is simpel: één resultaat, twee lijstjes, drie rollen en vier meetings. Scrum helpt bij het organiseren van je werk, als team. Of het nu gaat om de creatie van een product of dienst of om het resultaatgericht stimuleren van teams. Niets hoeft je nog tegen te houden om vandaag te beginnen met het resultaatgericht organiseren van werk en projecten.

Scrum voor managers biedt een methode om in omgevingen waar veel verandert en nieuwe dingen gedaan worden, waar tot nu toe planningsproblemen zijn, waar resultaten te laat, te duur of niet goed zijn, de boel veel beter te maken. Het is bijzonder geschikt voor situaties waarin veel dynamiek is en veel (onverwachte) veranderingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld door veranderende eisen, voortschrijdend inzicht, marktveranderingen of nieuwe technologie. Op een praktische en laagdrempelig wijze leer je hoe Scrum werkt, en wat je als leidinggevende moet doen (en laten) om Scrum succesvol voor je te laten werken. Dit hands-on geschreven boek geeft antwoord op de meest belangrijke vragen waarop elke resultaatgerichte manager het antwoord moet weten. Simpel, schaalbaar en herhaalbaar!

De Scrum-methode is geschikt voor elke vorm van teamwerk en werktype, niet alleen voor IT-projecten. In de praktijk zien we daarom dat steeds meer andere organisatieafdelingen dan ICT met Scrum aan de gang gaan.

Published: November 1, 2013
Genres:
Tags:
Reviews:Ben Linders on Ben Linders - Sharing my Experience wrote:

Er zijn inmiddels veel boeken gepubliceerd over agile en over Scrum. De meeste beschrijven wat agile is en hoe teams agile kunnen werken.

Dit boek is anders. Het is niet gericht op de teams, maar op managers. Het beschrijft wat agile en Scrum is in de taal die managers spreken. Behandeld onderwerpen die voor managers belangrijk zijn, zoals doelen en KPIs, de ROI van Scrum, organisatiestructuur en leiderschap.

Het is ook een praktisch boek voor managers, wat beschrijft wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat Scrum teams succesvol worden. Geeft ideeën voor hun bijdrage in een agile transitie en hoe je een agile werkwijze kunt verankeren in de organisatie.

Een minpunt van het boek vind ik persoonlijk dat het enkel over Scrum gaat. Weliswaar is Scrum het meest toegepaste agile framework, maar niet het enige. Er zijn vele practices die organisaties kunnen gebruiken om agility te verhogen, door enkel vanuit Scrum naar agile te kijken ontstaat een wat eenzijdig beeld.

Niettemin raad ik dit boek aan, zowel aan managers als aan engineers, architecten, tech leads, product owners, iedereen die met agile te maken heeft of krijgt. Lees het en doe er je voordeel mee!


Disclaimer: I’m affiliated with many online book stores. If you visit any of these stores via my website to buy books or any other products then I will receive a commission.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.