Agile bij de Overheid

Is het agile gedachtengoed toepasbaar voor de overheid? Agile Overheid, een nieuw kennisplatform ziet zeker mogelijkheden. Op 21 februari organiseert dit netwerk, samen met het Agile Consortium Benelux in Rotterdam een open space met als thema “Betere ICT voor de overheid”.

De avond begint met een presentatie over hoe agile is toegepast bij het gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam, door Edwin de Werk en Viktor Grgic. Na de pauze volgt een open space, waarin je als deelnemers een onderwerp kunt inbrengen, of deelnemen aan een van de discussies. Ook aan de inwendige mens is gedacht, voorafgaand aan de presentatie is er de ontvangst met een maaltijd, en de avond wordt afgesloten met een borrel. Toegang is gratis, aanmelden kan via de Agile Overheid website en via het Agile Consortium Benelux.

Agile Overheid is een kennisplatform wat gestart is in 2010. Onze missie is het uitwisselen van kennis over agile binnen de overheid. Heb je ervaring met Agile binnen de overheid, sluit je dan aan bij dit netwerk, zodat we onze ervaringen kunnen delen en de overheid helpen om succesvoller te worden. Je kunt contact opnemen met mij, of via [email protected].

Mogelijk zien we elkaar de 21e? Tot dan!

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.