Lean Principles in Software Development

Het Nederlandse Netwerk voor Software Process Improvement “SPIder” organiseert op 28 september a.s een plenaire sessie over Lean software ontwikkeling. Sprekers zijn Olav Maassen en Mary Poppendieck. De avond is gratis voor SPIder donateurs en  € 30,00 voor de gewone leden, niet SPIder leden zijn ook van harte welkom. Aanmelden kan via deze link.Het programma ziet er als volgt uit:

 • 17:30 Ontvangst met koffie/thee/fris
 • 18:00 Presentatie Olav Maassen (Xebia): Last Responsible Moment: Isn’t that the First Irresponsible Moment?

Olav Maassen is een zeer ervaren spreker en een autoriteit op het gebied van Agile en Lean. Aspecten die aan bod komen: What is the last responsible moment? What are the alternatives? Real Options thinking en Decisions versus commitments.

 • 19:00 pauze met broodjes
 • 19:30 Presentatie Mary Poppendiek: Lean principles, Lean principles, its application in software development, experiences and background.
 • 20:30 Naborrelen en afsluiting van de avond met een drankje

Tom en Mary Poppendieck zijn in Nederland, in het kader van hun “Europe Lean Tour”. Mary en Tom zijn de grondleggers van het toepassen van Lean principles binnen de software ontwikkeling en dit sluit nauw aan bij de Agile methodiek.

Als oud-voorzitter van SPIder beveel ik deze sessie van harte aan. SPIder plenaire sessies kenmerken zich door de interactiviteit van de deelnemers met de presentator(s), en Olav en Mary hebben een uitgebreide ervaring met Lean en Agile. Ik ben erbij op 28 september, mogelijk zien we elkaar dan!

Meer informatie over het evenement:

 • 31
  Shares

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

This Post Has 2 Comments

 1. Matt Verhaegh

  Inderdaad Ben, deze lezingenavond mag je niet missen.
  Ik ben erbij!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.