Participatory Culture: Begrijpen door te doen!

Het thema van de SPIder People-CMM werkgroep op maandag 18 april is “Participatory Culture”. In de bijeenkomst bestuderen en bespreken we dit proces gebied, en daarna passen we het ook zelf toe (eat our own dogfood).

We nemen een duik in het gelijknamige en ook laatste level 3 procesgebied uit het People-CMM. Met dat procesgebied hebben we ons levels 2 en 3 eigen gemaakt, wat een mijlpaal is waar we best wat trots op mogen zijn! Verder bespreken we de eerste reacties op de wijzigingsvoorstellen op het People-CMM die we naar het SEI gestuurd hebben, en we gaan interactief het vervolg van deze werkgroep vormgeven, gebruik makend van onze eigen “participatory culture”. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Voor meer informatie en aanmelding, zie de website van de werkgroep.

Over de werkgroep: “Om succesvol te zijn met software ontwikkeling is het ook noodzakelijk goede en gemotiveerde mensen te hebben. Het SEI heeft het People-CMM model ontwikkeld om dit systematisch te kunnen bereiken. Deze werkgroep houdt zich met dit model bezig: proberen het model goed te begrijpen, en ervaringen met het gebruik van het model uitwisselen en invoering stimuleren.”

Share this Experience
  • 3
    Gedeeld

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.