Gastblog: Hoe verbeter je continu je product?

Rate this post

Onderstaande blog is de bijdrage van GetEvents door Erik Meijer aan deeljeblogdag. Zie ook mijn bijdrage: Leren door te Beleven.

Elke -up to date ondernemer heeft wel een wekelijks kostje aan blogartikelen en web 2.0 berichten door te spitten. Goed bedoelde adviezen van allerlei bedrijfs-goeroes zullen een ander licht laten schijnen op je product en onderneming. Maar er is slechts één groep mensen die zich echte kenners van jouw product mogen noemen en dat zijn je klanten, daarom is dat de groep mensen waar jij als ondernemer het beste naar moet luisteren.

Zelf organiseer ik onder de vlag van GetEvents bedrijfsuitjes en teamuitjes en verbeter continu mijn product door in gesprek te blijven met mijn klanten.

Social Media is belangrijk

Door de opkomst van Social Media is het makkelijker dan ooit om in gesprek te komen (en te blijven) met klanten. Het is cruciaal om toegankelijk te zijn. Wanneer de klant weet dat er waarde wordt gehecht aan zijn mening dan krijgt hij het gevoel dat zijn input waardevol is.

Zo hebben wij via Twitter regelmatig contact met onze bestaande klantenkring. We helpen ze waar nodig en vragen ze via Direct Messages om hun mening als we een nieuw uitje lanceren. Niet elke klant vind het prettig om zo benaderd te worden. Maar de reacties zijn over het algemeen positief en we halen er veel waardevolle informatie uit.

E-mail

Als Social Media niet de gewenste informatie geeft dan zijn er ook andere manieren om online met je klanten in gesprek te treden. Een kort en bondig formulier verstuurd via de mail verziet mij vaak van waardevolle en gerichte informatie.

Bij sommige uitjes versturen wij achteraf een kort formulier waarin wij om feedback vragen. Zo kregen wij regelmatig feedback dat sommige restaurants in Amsterdam waar wij uitjes organiseerden allergieen van klanten niet serieus namen. Dat is was erg bruikbare informatie die ik direct kon inzetten in de bedrijfsvoering.

Doe wat met de feedback!

Buiten het versieren van de Facebook pagina met de positieve feedback moeten de nieuwe opgedane inzichten toegepast worden. We bespreken de feedback intern en werken uit hoe het voortaan anders kan en moet.

Aan de leveranciers wordt gevraagd of zij zich kunnen vinden in de feedback en hoe zij hun dienst kunnen aanscherpen.

Meet de vooruitgang.

Via de gemailde formulieren is goed bij te houden hoe de klantbeleving veranderd. Waaraan kunnen deze veranderingen worden toegeschreven? Gaat het de goede kant op? Dat zijn de vragen die wij ons dan stellen.

Een voordeel van snel online in gesprek treden met de klant is dat je product snel verbetert en je proactief met eventuele problemen omgaat. Welke ondernemer wil dit nu niet?

Over GetEvents:

Begonnen met het organiseren van uitjes in Amsterdam is GetEvents uitgegroeid tot een landelijke organisatie die onder andere in Alkmaar, Haarlem, Den Haag en Utrecht uitjes organiseert.

Website: http://www.getevents.nl
Twitter: @GetEvents1

Guest

Gastblogs zijn artikelen van diverse schrijvers, waarin ze schrijven over Agile, Lean en Continue Verbetering. Interesse om een gastblog te publiceren op benlinders.com? Neem dan contact met mij op!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.