Samenwerking NOVI en Veranderproject.nl

m_novilogoVanaf 1 maart 2013 werken NOVI en Veranderproject.nl samen met een opleiding voor het projectmatig veranderen. Het huidige informatietijdperk vraagt een grote flexibiliteit van organisaties om aan de veranderende klantvraag te blijven voldoen. Door projectmatig veranderingen te implementeren kan de verandering sneller worden geïmplementeerd. Dit vereist een open projectmanagement methodiek gecompleteerd met verandermanagement en oog voor de menselijke maat.

De opleiding projectmatig veranderen omvat een module “individu in verandering” waarin de psychologische en veranderkundige aspecten aan bod komen en een module “projectmatig de organisatie veranderen met Agile” waarin bedrijfskundige-, organisatie veranderings- en Agile projectmanagement principes worden geboden.

Doelgroep

De opleiding projectmatig veranderen of de losse modules zijn bestemd voor projectmanagers of opdrachtgevers betrokken bij het doorvoeren van veranderingen waarbij mensen ander werk moeten uitvoeren of hetzelfde werk anders. Ook coaches die verantwoordelijkheid willen nemen voor de projectmatige ondersteuning van een veranderproject of professionals werkzaam in veranderprojecten zijn welkom.

Uniek

Echte veranderingen komen in samenspraak tot stand en vragen dus ook veranderingen van alle betrokkenen. De unieke aanpak die Veranderproject.nl inbrengt is dan ook dat de deelnemer ook zelf ervaart wat veranderen is.

Uniek aan de opleiding is ook dat de deelnemer een case uit zijn eigen organisatie kan inbrengen en daar in de opleiding mee aan de slag kan. Daarnaast wordt nazorg geboden om de implementatie van deze verandering ook echt in gang te zetten.

Cursusussen

Voor meer informatie over de cursussen, zie de beschrijvingen op het NOVI bij bedrijfskunde:

 • individu in verandering (NOVI)
 • projectmatig de organisatie veranderen met Agile (NOVI)

Hogeschool NOVI

Hogeschool NOVI; dé hbo opleider met een jarenlange historie en een grote kwaliteit, dé hbo opleider in Nederland voor ICT en bedrijfskunde in deeltijd.

De kernwaarden van NOVI in het kort:

 • Kwaliteit, integriteit en transparantie staan vast (citaat visitatiecommissie);
 • Praktisch toepasbaar;
 •  ‘Action Learning’ wordt waar gemaakt;
 • Elke 6 weken de mogelijkheid om in te stromen;
 • Zelfwerkzaamheid voor meer leereffect;
 • Les van docenten uit de praktijk;
 • Zelfstandige geaccrediteerde Hogeschool (ingeschreven in het CROHO register)

Eerder verworven kennis door opleidingen en/of ervaring is zeer waardevol. Hogeschool NOVI kan je op grond van die kennis en dus ook op basis van je opgedane ervaring toelaten tot een hbo-opleidingtraject dat precies bij je niveau past. Daarnaast zijn er ook vele mogelijkheden voor In Company en maatwerk trajecten.

Veranderproject.nl

Veranderproject is een samenwerkingsverband om kennis en ervaring over het projectmatig veranderen te delen. Uitgangspunt daarbij is de menselijke maat.

Als initiatiefnemer en partner van veranderproject.nl geef ik samen met André Heijstek en Michel Verweij trainingen en workshops over projectmatig verandermanagement. Je leert daarin om bij de mens in de organisatie te beginnen, waarmee je de organisatie effectiever ondersteunt bij het realiseren van de benodigde veranderingen. Onze veranderaanpak is dmv een Agile projectmanagement methodiek, en gebaseerd op ons verander manifesto.

About Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Ben Linders – Independent Consultant Agile, Lean, Quality, and Continuous Improvement

  Ben Linders
  Ik help organisaties om effectiever software te ontwikkelen. Neem contact op voor mijn diensten.

  I help organizations to effectively develop software. Contact me to hear about my services.
 • Games and Books

  • Agile Self-assessment Game 9.99 (Excluding VAT)
  • What Drives Quality (eBook) 8.99 (Excluding VAT)
  • Getting Value out of Agile Retrospectives (eBook) 8.99 (Excluding VAT)
  • Business Agility Expansion Pack for Agile Self-assessment game 1.99 (Excluding VAT)
  • Waardevolle Agile Retrospectives (Paperback) 14.05 (Excluding VAT)
  • Agile Self-assessment Game - Polish edition 9.99 (Excluding VAT)