Boek: Waardevolle Agile Retrospectives

Een gereedschapskist met retrospective oefeningen

Met volop oefeningen voor je persoonlijke retrospectives gereedschapskist helpt Waardevolle Agile Retrospectives je om vaardiger te worden in het faciliteren van retrospectives en om er meer waarde uit te halen.

Dit is het 1e Nederlandstalige Agile boek voor het faciliteren van retrospectives. Met vele oefeningen, het "wat" en "waarom" van retrospectives, de business value en de voordelen die retrospectives brengen en vele tips en adviezen voor het introduceren en verbeteren van retrospectives.

Het is een boek voor agile coaches, Scrum masters, project managers, product managers en facilitators die al enige ervaring hebben met retrospectives.

Met oefeningen voor je persoonlijke retrospective gereedschapskist helpt Waardevolle Agile Retrospectives je om zeer vaardig te worden in het faciliteren van retrospectives met teams om zo meer waarde te creëren.

Dit boek is de Nederlandse vertaling van Getting Value out of Agile Retrospectives van Ben Linders en Luis Gonçalves, met voorwoorden van Arie van Bennekum (co-auteur van het Manifest for Agile Software Development) en Esther Derby (co-author of Agile Retrospectives: Making Good Teams Great).

Het boek is verkrijgbaar bij:

Excerpt:
Reviews:Lezers on Leanpub wrote:

Eddy Huisman, AGILE CONSULTANT BIJ SOGETI NEDERLAND
Dit is een prima boekje voor coaches en facilitators die gaan starten met retrospectives of voor diegenen die toe zijn aan een nieuwe creatieve aanpak.

Mary Beijleveld, AGILE COACH EN TRAINER BIJ VX COMPANY
Handig, alles bij elkaar in een boekje. Heb ‘m meteen gedownload. Ben, bedankt!

Arie van Bennekum, (CO-)AUTEUR VAN HET AGILE MANIFESTO
Luis en Ben komen met een aantal goede ideeën en bruikbare oefeningen voor retrospectives. Laat je als lezer inspireren door hun visie.

Derk-Jan de Grood, TESTING EXPERT, AGILE CONSULTANT
Ik vond het een leuk boekje en heb een van de technieken uit het boek de week erop meteen toegepast 😉

Cor van Gompel, MANAGER DEVOPS SCRUM TEAMS ING
Het boek geeft een beknopt overzicht van nut en noodzaak van het houden van retrospectives. Nuttig!

Remco Duijverman, SCRUM MASTER
Voor mij als scrum master is dit boek heel fijn. Er wordt in begrijpbare taal uitgelegd hoe je een retrospective waardevol kan maken. De oefeningen zijn voor mij al bekend en pas ik nu toe in de praktijk.

Henny Portman, PMO CONSULTANT AT NN GROUP
Aanbevolen voor agile coaches, scrum masters en projectmanagers zodat zij na lezing van dit boekje retrospectives de aandacht kunnen geven die retrospectives verdienen en hun gereedschapskist met een scala aan oefeningen uit te kunnen breiden.

Luk Schoofs, DIRECTEUR IWT EN BIOTECHNIEK
Indien je in je onderwijsteam aan de slag gaat met Agile en na elke iteratie wil reflecteren over mogelijke verbeteracties, dan is dit boekje uitermate geschikt voor jou. (...) ‘Waardevolle Agile Retrospectives’ is een klein en handig boekje voor iedereen die meer wil halen uit het verbeterproces van studenten.

Richard van de Molen, SENIOR DEVELOPER BIJ JUSTITIËLE INFORMATIEDIENST
Boek bevat waardevolle tips, die goed in de praktijk toe te passen zijn. Praktisch toepasbaar, toegankelijk, heldere uitleg.

Maïkel Vandorpe, SOFTWARE DEVELOPMENT MANAGER
Na het lezen van dit boek heb ik onmiddellijk twee oefeningen toegepast: automerk en zeester. Beide vond ik heel waardevol. Het helpte ons om als team tot nieuwe inzichten te komen. Door eens een andere retrospective te houden en met een andere blik terug te kijken naar de afgelopen sprint, blijft iedereen geboeid en dit houdt de retrospective waardevol. Ik kan dit boek uitermate aanbevelen omdat het zo praktisch is (...) ligt binnen handbereik ter voorbereiding van de volgende retrospective.

Arno van Herk, MANAGING PARTNER AT SYNERGIO BV
Het boek is geeft op luchtige wijze inzicht in nut en noodzaak van retrospectives. De auteurs hebben duidelijk veel ervaring en hebben een makkelijk verteerbare introductie op papier gezet. Uitermate handig zijn de gedetailleerd uitgewerkte oefeningen. Hoewel snel en gemakkelijk te doorgronden geven de auteurs wel degelijk het belang aan dat retrospectives uitermate serieus moeten worden aangepakt en niet onderschat om deze zinvol en succesvol te laten zijn. Zeer de moeite waard!

Johannes van der Meer, SOFTWARE ONTWIKKELAAR AT JUSTITIËLE INFORMATIEDIENST
Het boek is goed geschreven en geeft inzicht in het nut van retrospectives. Het is een fijn boek om mee te beginnen als scrum master, een goede introductie m.i. Een aantal uitgewerkte oefeningen, heb ik in de praktijk toegepast, was leuk. Ook het doel van de retrospective wordt duidelijk uitgelegd. Zeer de moeite waard!

Lezers on bol.com wrote:

scrummaster Leen
Vooral de praktische oefeningen zijn zeer handig en duidelijk uitgelegd.

AgileTester
Duidelijk helder geschreven boekwerk. Pakkende voorbeelden, die je 1 op 1 in een restrospective kan gebruiken.

Bob Kosse, Start Vandaag
Erg handig boek waarin duidelijk uitgelegd wordt wat een retrospective is en waarom je deze bijeenkomst moet houden. Daarnaast zijn retrospective oefeningen super handig wanneer je als Scrum Master of Agile Coach even zonder ideeën komt te zitten of de tijd niet hebt een retrospecive voor te bereiden.
Kortom: een echte aanrader voor iedere Scrum Master of Agile Coach!

Lezers on Managementboek.nl wrote:

J.R. van der Meer
Waardevol boek

Het boek is goed geschreven en geeft inzicht in het nut van retrospectives. Het is een fijn boek om mee te beginnen als scrum master, een goede introductie m.i. Een aantal uitgewerkte oefeningen, heb ik in de praktijk toegepast, was leuk. Ook het doel van de retrospective wordt duidelijk uitgelegd.. Zeer de moeite waard!

I. de Jong
eerste verkenning

Ik heb het boek gelezen als eerste verkenning naar continue verbeteren t.b.v. mijn team. Het heeft mij inzichten gegeven en ideeën om mee aan de slag te gaan. Duidelijk geschreven en leest makkelijk.

Henny Portman on Managementboek Recensie wrote:

Aanbevolen voor agile coaches, scrum masters en projectmanagers zodat zij na lezing van dit boekje retrospectives de aandacht kunnen geven die retrospectives verdienen en hun gereedschapskist met een scala aan oefeningen uit te kunnen breiden.

Lezers on Goodreads wrote:

Eddy Huisman

Dit is een prima boekje voor coaches en facilitators die gaan starten met retrospectives of voor diegenen die toe zijn aan een nieuwe creatieve aanpak. Het boekje geeft een kort en bondig overzicht over het hoe en het waarom en bevat daarnaast, in meer detail, een aantal oefeningen. Ik weet zeker dat ik vooral van het laatste veel plezier ga hebben!


Disclaimer: I’m affiliated with many online book stores. If you visit any of these stores via my website to buy books or any other products then I will receive a commission.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.