Nieuw boek: Waardevolle Agile Retrospectives

Jouw gratis exemplaar van Waardevolle Agile Retrospectives in ruil voor een review!

Op 5 juni 2014 is het boek Waardevolle Agile Retrospectives gepubliceerd, het 1e Nederlandstalige boek met oefeningen voor Retrospectives. Het originele Engelstalige boek Getting Value out of Agile Retrospectives wat in december 2013 gepubliceerd is wordt in veel talen vertaald.

Je kunt de Nederlandse uitgave downloaden via Leanpub en Amazon.nl. Het Nederlandstalige boek is ook te koop op benlinders.com als Paperback, op managementboek.nl (paperback/ebook) en op bol.com (paperback/ebook).

In dit boek vind je een schat aan oefeningen, die je kunt gebruiken om retrospectives te faciliteren, met daarbij achtergrondinformatie over het “wat” en “waarom” van retrospectives, de business value en voordelen die je ermee kunt behalen en tips voor het invoeren en verbeteren van retrospectives.

Het voorwoord voor dit boek is geschreven door Arie van Bennekum. Arie is voorzitter van het Agile Consortium International en heeft als enige Nederlandse auteur meegewerkt aan het Manifesto for Agile Software Development. Voor de Engelstalige editie schreef Esther Derby (co-author of Agile Retrospectives, Making Good Teams Great) het voorwoord.

Het boek is vertaald door een agile team van gemotiveerde, professionele en gedreven vrijwilligers: Jelle de Vries, Angelo Hulshout, Sabina Renshof, Douwe Attema, Berend van Duijvenvoorde, Jan Toes en Jacques van Vessem. Bedankt teamleden voor de tijd en energie die jullie gegeven hebben en voor de prettige samenwerking!!!  Ik ben hartstikke trots op dit geweldige team, het heeft een topprestatie geleverd en het is een prachtig boek geworden!

Waarom werken we samen met vrijwilligers aan de vertalingen van ons boek? Omdat het kan! Mensen vroegen ons of ze mochten helpen met de vertalingen (net zoals mensen zich vrijwillig aanmeldden om de Engelse editie te reviewen). Toen we mensen vroegen om ons te helpen, lieten ze ons weten dat ze graag mee wilden werken. We vroegen diezelfde mensen of ze ook nog anderen kenden in hun netwerk. Ze nodigden hun netwerkpartners uit om mee te doen in hun team. Het werkt echt!

Van het succesvolle boek Getting Value out of Agile Retrospectives, wat ik samen met Luis Gonçalves geschreven heb, zijn inmiddels ruim 10000 exemplaren in omloop. Inmiddels is het boek als paperback gepubliceerd en wereldwijd te koop, online en in boekwinkels.

Bestel het boek Getting Value out of Agile Retrospectives via Amazon.de. Gratis verzending!

Onze droom is om teams over de hele wereld te helpen bij het uitvoeren van waardevolle agile retrospectives!

Gepubliceerd op 5 juni 2014, updated op 18 augustus 2014: Boek is nu te koop via deze website als Paperback, updated 11 januari 2015: Actie gratis ebook voor Amazon.nl review, updated 13 oktober, boek nu ook beschikbaar op bol.com, updated 15 december, boek ook te koop op managementboek.nl.

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

This Post Has 3 Comments

 1. Matt Verhaegh

  Beste Ben,
  Proficiat met het succesvol uitbrengen van de NL versie van dit waardevolle praktische boek!

  1. BenLinders

   Thanks Matt!

   We zijn best wel een beetje trots en blij dat het gelukt is zodat lezers het boek nu kunnen downloaden.

   Spread the word 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.