Nieuw Initiatief: veranderproject.nl

“Verandering is de enige constante.” “Onze organisatie verandert continu, maar lost dat alle problemen op?” “Er lopen zoveel veranderingen, ik mis het overzicht!” Herken je deze uitspraken? Dan weet je vast hoe belangrijk verandering binnen de organisatie is, maar ook hoe moeilijk het is om veranderingen te managen. 

Vaak wordt voor een projectmatige aanpak gekozen om veranderingen te implementeren. Maar een veranderproject is anders dan andere projecten. Het is een “zacht” project, waar het doel niet het opleveren van producten is, maar ervoor zorgen dat mensen ander werk gaan doen, of hetzelfde werk anders gaan doen. Het einddoel is vaak minder concreet en tastbaar, en de reis er naartoe is zeker zo belangrijker als het bereiken van het eindresultaat. Klassieke projectmethoden zoals Prince-2 en de PMBoK zijn vaak onvoldoende om een veranderproject effectief en efficiënt te managen. Er is meer nodig, maar wat precies is niet altijd even duidelijk.

Om een beter begrip te krijgen van veranderprojecten, hebben we een website opgezet. Wij, initiatiefnemers André Heijstek, Ben Linders en Michel Verweij delen via veranderproject.nl onze kennis en ervaring over projectmatig veranderen. We vertellen o.a. waarin veranderprojecten verschillen van andere projecten, het belang van leiderschap en management bij verandering. Vragen die ons bezig houden zijn b.v. hoe baken je een verandering af, hoe manage je succesvolle implementatie van de verandering, en hoe houd je de stakeholders betrokken gedurende het traject?

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen met projectmatig veranderen. Waar gaat het moeizaam en hoe los je dat dan op, maar ook wat gaat er wel goed, en hoe heb je dat aangepakt? We horen graag van je, op veranderproject.nl.

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.