SPIder People CMM Werkgroep wordt Agile

De werkgroep “People CMM” van SPIder is in 2009 gestart om kennis en ervaringen met het People CMM te delen, en het model toe te passen bij de verbetering van IT / R&D organisaties, met aandacht voor de menselijke kant van het verbeteren. Regelmatig kwamen we in de werkgroepsdiscussies op Agile,  een manier van werken die door professionals zeer wordt gewaardeerd. Het benutten van een Agile werkwijze in een organisatie blijkt in de praktijk soms lastig, Agile vraagt om veranderingen in management en HRM om effectief te kunnen zijn. Als werkgroep willen we aan die veranderingen een bijdrage leveren.

In de vernieuwde werkgroep gaan we aan de slag met Agile veranderingsprocessen gericht op mensen en organisaties. People CMM is een gedegen model voor het realiseren van duurzame verbeteringen. Maar het is ook een “waterval” model – een lineair proces met lange termijn planningen en stricte volgorde. De huidige tijd vraagt om meer pragmatiek en een duidelijke aansluiting op business uitdagingen. Het P-CMM bevat diverse onderdelen waarmee medewerkers beter in staat zijn om in een Agile omgeving te kunnen functioneren. Door een Agile aanpak met het P-CMM denken we de voordelen van beide benaderingen te kunnen combineren.

De kick-off van de vernieuwde Werkgroep Agile People & Organization Improvement is op 7 juni. Deelnemers zijn van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden. Laat mij even weten als je wilt komen, en meld je aan via het LinkedIn Event Agile People & Organization Improvement.

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.