Nederlandstalig boek over Waardevolle Agile Retrospectives

Waardevolle Retrospectives behoefte NL versieHet 1e Nederlandstalige boek over Waardevolle Agile Retrospectives is gepubliceerd.

Eind vorig jaar is mijn eerste boek Getting Value out of Agile Retrospectives gepubliceerd. In de eerste 100 dagen zijn er meer dan 5000 exemplaren gedownload via InfoQ en Leanpub. Mede door dit succes hebben de auteurs Luis Gonçalves en ik besloten om het boek in meerdere talen uit te brengen, waaronder ook Nederlands. 

Een retrospective is een agile practice waarin een agile team terugkijkt op de iteratie. Teamleden evalueren hoe het is gegaan, om daar van te leren en als team te verbeteren. In een retrospective kun je verschillende oefeningen doen, zoals het stellen van vragen, time-lines, value trees, 5 times why, etc. Ons boek help retrospective facilitators om de juiste oefeningen effectief te gebruiken, waardoor retrospectives waardevol worden voor het team en voor de organisatie.

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken hebben we het boek oorspronkelijk in het Engels geschreven. Inmiddels is duidelijk dat er in Nederland zoveel interesse is in ons boek dat wij het boek hebben vertaald in het Nederlands en gepubliceerd.

Download nu het ebook Waardevolle Agile Retrospectives (bepaal zelf de waarde)

(*) Leanpub maakt het mogelijk dat een lezer zelf bepaalt hoeveel hij/zij het boek waard vindt. De auteur bepaalt de minimum en de suggested prijs. Deze zijn mede vastgesteld op basis van de waarde die mensen ons hebben laten weten voordat het boek gepubliceerd was.

(Deze blog is gepubliceerd op 12 maart 2014 en bijgewerkt op 4 april, 2 mei en 7 juni 2014 en op 16 december 2015: Publicatie van de Nederlandstalige editie!)

  • 29
    Gedeeld

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.