Waarom Agile?

AgileGoalAgile werken kan je helpen om organisatiedoelen te bereiken. Agile tot een doel verheffen werkt meestal niet, het doel is om resultaten te bereiken, niet om agile te worden. Vandaar de vraag “Waarom Agile?”.

Het is belangrijk om goed te weten waarom je de agility van je organisatie wilt vergroten en wat je met een agile werkwijze verwacht te bereiken.

Waarom zou je agile willen werken?

Agile is geen doel an sich. Het gaat erom dat managers en medewerkers weten waarom de organisatie agile wil worden. Dat kan zijn om:

  • sneller de juiste producten te kunnen leveren
  • klanttevredenheid te verhogen en nieuwe klanten binnen te halen
  • met gemotiveerde professionals innovatieve producten te maken
  • de kosten van ontwikkeling en beheer te verlagen
  • de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren
  • effectiever samen te werken tussen ontwikkeling en beheer
  • …?

Doelgericht agile!

Om de bedrijfsresultaten met agile te vergroten is het belangrijk om duidelijk en breed te communiceren wat het bedrijfsdoel is. Bespreek vervolgens met de medewerkers en managers hoe dat agile werken daarbij kan helpen. Borg de veranderingen en blijf continu verbeteren met agile.

Op die manier stimuleer je mensen om een agile werkwijze toe te passen en waarde te leveren met agile.

Wat is jullie doel? Hoe kan agile daarbij helpen?

Mijn kracht is om in een korte tijd een effectieve aanpak te kiezen en die samen met alle betrokkenen toe te passen. Dat kan een Agile en Lean aanpak zijn, maar ook een procesgerichte aanpak met b.v. het CMMI of People CMM. Deze aanpak levert snel resultaten, meer betrokkenheid van medewerkers en managers, en zorgt voor geborgde blijvende verandering.

Ben je op zoek naar oplossingen om sneller software producten te leveren aan je klanten? Producten met een goede kwaliteit die beter voldoen aan de behoeften van je klanten? Tegen lagere kosten, met gemotiveerde en gedreven medewerkers? Neem dan contact met mij op!

 +31 6 2901 3863
 [email protected]
 Ben Linders

 

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.