Gepubliceerd: Agile in de Echte Wereld

agile-in-de-echte-wereld-paperback-squareVandaag is de paperback editie van Agile in de Echte Wereld – Starten met Scrum gepubliceerd. Het boek bevat een hoofdstuk wat Derk-Jan de Grood en ik samen geschreven hebben: Agile Retrospectives – Het geeft niet als er iets fout gaat.Eind vorig jaar is de voorganger van dit boek, het ebook Agile in de Echte Wereld, uitgegeven. Het fysieke boek wat door Valori uitgegeven in samenwerking met Bits&Chips is flink uitgebreid. Uit de boek aankondiging op Valori.nl:

Dit boek is een verdiepingsslag op het e-book waarbij de oorspronkelijke hoofdstukken zijn aangescherpt en aangevuld met nog meer voorbeelden uit de echte wereld. De oorspronkelijk tekst is uitgebreid met nieuwe hoofdstukken over het Scrum Implementatie model (de drie fasen die doorlopen worden bij een Scrum transitie), het refinement proces, het opstellen van de Definition of Done en het gebruik van de Definition of Ready en tenslotte: tips voor het inrichten van de sprint review. In het laatste hoofdstuk wordt de relatie uitgelegd tussen de initiële fasen van de Scrum transitie met het uiteindelijke doel: Business Agiltiy. Hierbij komen Scaling Agile, het Operating model, Product denken en Governance aan bod. 

Het boek is o.a. verkrijgbaar op Bol.com en Managementboek.nl, zie boek: Agile in de Echte Wereld. Ik wens Derk-Jan heel veel succes met dit boek!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.