Nederlandstalige versie van het CMMI

Sinds begin dit jaar is er een Nederlandstalige versie van het Capability Maturity Model Integration (CMMI). Het CMMI wordt steeds vaker door nationale software ontwikkelorganisaties (o.a. bij de overheid en non-profit organisaties) gebruikt, de behoefte aan een volledige Nederlandstalige boek van de meest recente versie V1.3 is er zeker. Ook ik heb een bijdrage mogen leveren aan de Nederlandse vertaling, samen met vakgenoten uit de (proces)verbetering (SPIder). Complimenten aan Lammert Braafhart die dit project naar een succesvol einde heeft geleid!

Over het CMMI

Het Capability Maturity Model Integration (CMMI) is a bewezen framework voor verbetering van software-ontwikkeling en -management. Er is veel kennis en ervaring beschikbaar over het effectief toepassen van het CMMI, ook in combinatie met Agile of Lean. Zie o.a.:

Op deze website deel ik mijn ervaringen over diverse onderwerpen, voel je vrij om ze te gebruiken, maar vermeld svp de naam van de website en/of gebruik een link, of reageer!

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.