2013: Een jaar met mooie resultaten

Rate this post

terugblik 2013Reflecteren, leren en verbeteren is iets wat ik continu doe. Het einde van het jaar blijft toch een speciaal moment. Vandaar deze terugblik op 2013:  Een productief jaar met mooie resultaten voor mijn klanten. Met een hoogtepunt in december: publicatie van mijn 1e boek over Agile Retrospectives.

Consultancy, advies en training

2013 was een jaar met gevarieerde opdrachten op het gebied van Agile en Lean, CMMI, People CMM en procesverbetering.  Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Als Agile Coach en Scrum Master bijgedragen in een Agile implementatie met Business en Development teams.
  • Een verbetervoorstel gemaakt, met behulp van een People CMM assessment, voor het lijnmanagement en de HRM afdeling van een grote verzekeraar.
  • Trainingen, lezingen en workshops gegeven in verandermanagement, continu verbetering, Agile, Scrum en Lean en vakmanschap vs. processen.
  • Advies aan klanten in het gebruik van Lean, Agile & CMMI, zelf-organiserende teams, SWEBOK & procesverbetering en Agile Retrospectives.

Delen is Vermenigvuldigen

Het delen van mijn kennis en ervaringen heb ik in 2013 onder andere gedaan met:

Voor InfoQ heb ik nieuws items en interviews geschreven over o.a. Agile, Lean, Lean Startup en Kanban en heb ik auteurs begeleid bij het maken van artikelen.

Mijn 1e Boek is gepubliceerd!

cover-getting-value-out-of-agile-retrospectivesEind december is mijn 1e boek gepubliceerd: Getting Value out of Agile Retrospectives – A Toolbox of Retrospective Exercises. Inmiddels zijn er al honderden lezers die dit mini-boek gratis hebben gedownload via InfoQ en Leanpub. Daarmee is duidelijk dat dit boek voorziet in de groeiende behoefte om Agile teams te ondersteunen om regelmatig te evalueren en continu te verbeteren.

In de workshop Agile Retrospectives leert je om agile zelf-analyse en readiness checks te doen en retrospectives toe te passen om meer agile en lean te worden.

Just the facts, mam!

In 2013 heb ik ruim 27.000 unieke bezoekers gehad op mijn website en zo’n 125.000 paginaweergaven. De best bezochte pagina’s zijn:

De meest bekeken blog posts van 2013:

En de meest bekeken Nederlandstalige blog posts in 2013:

Op weg naar 2014!

2013 was een productief jaar met mooie resultaten. Een jaar waarin ik met mijn diensten klanten geholpen hebben om effectiever en sneller software te ontwikkelen en managen.  En volop gezaaid heb om in de komende jaren nog meer mooie dingen te laten groeien!

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2014!

 

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.