Wat brengt 2014 ons? Agile en Lean!

Rate this post

2014 agile en leanEen nieuw jaar is begonnen. 2013 was een jaar met mooie resultaten met Agile, verbetering, workshops, advies en de publicatie van mijn 1e boek over retrospectives. Wat gaat 2014 ons brengen? Voorspellen is lastig, vooral als het om de toekomst gaat 🙂 Daarom geen voorspellingen, we gaan het gewoon doen: Meer resultaten met Agile en Lean!

In 2014 gaan we Agile en Lean toepassen om resultaten te krijgen. Continu verbeteren met Kanban en Retrospectives en Agile te veranderen. En een cultuur creëren waarin we effectiever kunnen samenwerken.  De komende weken ga ik over deze onderwerpen bloggen. Laten we het vandaag eens hebben over resultaten bereiken met Agile en Lean.

Toepassen van Agile en Lean

Vrijwel alle IT en R&D organisaties zijn bezig met Agile en Lean. Het effectief toepassen, met name in grotere bedrijven, is een complex proces. Met een diversiteit aan stakeholders, belangen en doelen. De kunst is om tot een veranderaanpak te komen die inzichtelijke en begrijpelijk is voor de betrokkenen. Die benut wat er al is waardoor je snel de eerste stap kunt zetten om Agile en Lean te worden en resultaten te laten zien. Agile worden op een Agile manier!

Meer resultaat met Agile en Lean, hoe doe je dat? Er is bewijs dat Agile werkt en er zijn succesfactoren bekend om resultaten met Scrum te halen. Dat maakt het mogelijk om Agile projecten uit te voeren en met Scrum kwaliteitsproducten en diensten te leveren aan je klanten. Je kunt met Lean de verspillingen te verminderen. Zelf-organisatie en het nieuwe werken mogelijk maken. De mens centraal te stellen in Agile en voldoende aandacht te geven aan professionals en teams. Het kan!

Op naar 2014!

Mijn dienstverlening is om organisaties effectiever en sneller software te laten ontwikkelen en managen. Met continue verbetering door het toepassen van o.a. Agile, Lean, Retrospectives, CMMI en het People-CMM. Zodat teams waardevolle software producten en services op tijd kunnen leveren aan hun klanten. Ik focus daarbij op kwaliteit, processen, samenwerking, communicatie, professionalisering, en vakmanschap.

2014, ik heb er zin in en ga er een geweldig jaar van maken! Dat doe ik in samenwerking met mijn zakelijke partners, om onze klanten nog beter te kunnen helpen en meer waarde te leveren.

Ben Linders

I help organizations with effective software development and management practices. Active member of several networks on Agile, Lean and Quality, and a frequent speaker and writer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.